Završen drugi Hakaton: Pobjednici autori aplikacije za donacije

0

Autori LifeBoat aplikacije, rješenja koje bi trebalo da pojednostavi sistem donacija, pobjednici su drugog Hakatona koji je održan tokom vikenda.

Svi timovi su danas imali priliku da predstave svoj projekat u pet minuta. Sudije su na osnovu ideje i primjenljivosti projekta donijeti odluku o pobjedniku i najboljem timu dodijelili nagradu od 1000 eura, koju je u ime generalnog sponzora Crnogorskog Telekoma uručio Pero Bogojević iz Sektora tehnike i ujedno član žirija.

Članovi tima Branko Dujović, Nemanja Pavićević, Marko Šćepanović i Rade Vukadinović, svi iz Podgorice, kreirali su servis koji će korisnicima Extra TV usluge Crnogorskog telekoma omogućiti da, prije svega, lako dođu do aktuelnih akcija, odnosno informacija o tome kome je u Crnoj Gori trenutno pomoć najpotrebnija i da, u skladu sa svojim mogućnostima, kroz nekoliko klikova putem daljinskog upravljača, uplate željena sredstva za konkretnu akciju pišu Vijesti.

Rješenje je jednostavno za korišćenje, a sredstva koja se doniraju, prema ideji, mogu da budu obračunata kroz račun za usluge Crnogorskog telekoma. Upravo je to što je servis razvijen za ozbiljnu kompaniju, ohrabrilo autore rješenja da će uplaćena sredstva uvijek završiti u pravim rukama.

hakatontwi

U skladu sa idejom rješenja koje su razvijali tokom 24 sata takmičenja, autori LifeBoat servisa su odlučili da polovinu iznosa nagrade od 1.000 eura, koju je obezbijedio Telekom, doniraju.

Kao i LifeBoat, i preostalih sedam rješenja koja su predstavljena na ovogodišnjem Hakatonu, rađena su za Extra TV, jer je to bila tema takmičenja. Timovi su predstavili rješenja poput onih za dobijanje servisnih informacija kao što su meteo izvještaj, red vožnje i stanje na putevima, trgovina putem Extra TV usluge, kviz.

Ovo su bile sve ideje:

Tim Midas Solution – Info o stanju na putevima

Quad Pack tim – Lifeboat

Tim Zabjelo – Novi twitter

TIm Home – aplikacija za kontrolu smart home uređaja

Otpisani – aplikacija za kupovinu

NK tim – aplikacija za informisanje starijih građana

MST tim – multiplayer quiz

Tim Šapo – pomoć u pronalaženju izgubljenih vlasničkih pasa