Započeo razvoj Samsung Galaxy S7 telefona

0

Samsung je tek nedavno lansirao svoja dva nova flagship telefona, Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge, nego južnokorejski medij etnews tvrdi da je prema informaciji od strane “pouzdanog izvora” unutar kompanije, saznao da se u razvoju već nalazi idući model, odnosno Samsung Galaxy S7.

Ova informacija dolazi od izvora iz Samsungove A3 fabrike, specijalizovane za izradu savitljivih ekrana, u koju će Samsung Display uskoro investirati veliki novac za proširenje pogona, kako bi mogla isporučivati 8 miliona ekrana mjesečno za Galaxy S7, koliko zahtijeva Samsung, prenosi Vidi.hr.

Novi flagship telefon bi trebao imati nekoliko većih tehnoloških poboljšanja, koja uključuju savitljivi OLED ekran od polimida (PI), umjesto staklene osnove, čime se dobija naelastičnosti i savitljivosti. Nego rad s polimidom nije jednostavan, jer materijal ne reaguje dobro s visokim temperaturama. Upravo to je (prema neimenovanom izvoru), glavni razlog zbog kojeg Samsung ulaže u A3 pogon, kako bi se pronašle proizvodne metode koje će ovo riješiti.

Očekuje se da će Samsung na MWC 2016. sajmu u Barceloni iduće godine lansirati tri modela S7 telefona, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, te savitljivi Galaxy S7.