Za ovih deset stvari niste znali da vaši smartphonei mogu uraditi!

0

Na online trgovinama aplikacijama dostupne su zanimljive aplikacije s kojima možete dizajnirati sobe, pronaći savršenu boju za stan ili mjeriti otkucaje srca.

Na Mashableu su objavili spisak deset stvari koje, zahvaljujući posebnim aplikacijama, možete napraviti sa svojim pametnih telefonima, a da to vjerovatno niste znali, prenosi Dnevnik.hr.

1. Pronalaženje savršene boje za vaš stan – putem BEHR ColorSmart mobilne aplikacije možete fotografisati neki predmet i zatim u aplikaciji pronaći potpuno istu boju s kojom možete ‘virtuelno’ obojati vašu sobu.

2. Koristite telefon kao libelu – za ispitivanje vodoravnosti neke površine više vam ne treba poseban alat, već možete iskoristiti vaš telefon i iHandy Level aplikaciju.

3. Upalite automobil s udaljenosti – putem Viper Start aplikacije korisnici koji imaju instaliran poseban uređaj u automobilu, mogu uplatiti svoj auto s udaljenosti i malo zagrijati motor tako da odmah mogu sjesti u već zagrijani automobil i krenuti.

4. Mjerenje udaljenosti i visine – postoji veći broj aplikacija putem kojih možete mjeriti udaljenost, visinu i širinu predmeta, a na Mashableu izdvajaju Smart Measure Pro za Android i Dot Measure Pro za Appleove uređaje.

5. Dizajnirajte svoju sobu – putem Mark On Call aplikacije možete sami dizajnirati vaš životni prostor i na mobilnom ekranu razmještati virtuelni namještaj sve dok ne pronađete dobitnu kombinaciju za uređenje prostorija u kući.

6. Uredite kuću putem aplikacije za proširenu stvarnost uDecore – ova aplikacija koristi kameru koja prikazuje stvaran prikaz vaše sobe, dok na ekranu telefona možete dodavati virtuelan namještaj i saznati kako će određeni komadi namještaja izgledati u sobi ili kuhinji.

7. Izmjerite otkucaje srca – Instant Heart Rate dostupan je za Androide, iOS i Windows Phone uređaje, a kako bi izmjerili otkucaje srca, korisnici moraju staviti prst na kameru i držati dvadesetak sekundi.

8. Pametni telefon kao daljinski upravljač – putem RedEye Mini aplikacije i posebnog adaptera vlasnici iPhonea mogu koristiti svoj telefon za upravljanje televizorom i drugim uređajima.

9. Promijenite boju sijalica– i to je moguće s pametnim telefonima – putem Phillips Hue aplikacije i odgovarajućih ‘pametnih sijalica’ koristeći iPhone i iPad možete mijenjati boje sijalica i s udaljenosti ih upaliti ili ugasiti.

10. Snimanje TV programa – određeni operateri omogućavaju korisnicima da unaprijed namjeste snimanje TV programa koristeći pametne telefone, odnosno posebne aplikacije.