Vjerenici dali otkaze zbog seksi emaila kojeg su svi vidjeli

1

Osramoćeni ljubavni par dao je otkaz na poslovima nakon što su njihovi eksplicitni emailovi o njihovoj ljubavi postali prava internetska senzacija.

Melanie Anderson, recepcionistica u jednoj naftnoj firmi iz Aberdeena je slučajno cijeloj svojoj firmi proslijedila intimni email u kojem se dopisivala sa vjerenikom Ericom Kniszom.

Incident se dogodio kada je svoje kolege putem emaila pokušala obavijestiti da se ispred zgrade u kojoj rade nalazi kamion sa sendvičima te da si tamo, ako žele, mogu kupiti užinu.

Na njenu nesreću, poruku je napisala na samom vrhu cijelog niza privatnih poruka koje je razmjenjivala sa svojim vjerenikom, tako da su svi dobili uvid u njihove dosadašnje prepirke.

U samo nekoliko sati sporni je email postao prava internetska senzacija: prvo se proširio na ostale naftne firme u Aberdeenu, a tada i na ostatak svijeta te je postao nepresušan izvor za šale koje se na Twitter pojavljuju pod hashtagom #sandwichvan.

‘Oni su bili sasvim prestravljeni. Iako su bili uključeni u ovu malu grešku, nisu napravili ništa nezakonito ili na bilo koji način uvredljivo, te ih zbog toga nismo osjetili potrebu disciplinirati. Nažalost, sami su odlučili dati otkaz’, kazao je menadžer Bruce Webster.

Anderson i Knisz, koji se namjeravaju vjenčati krajem godine, nisu javno komentarisali cijeli incident.

Ostavite komentar