VIDEO: Uređaj koji vožnju pretvara u pilotski doživljaj

0

Mobilni telefoni, navigacije i drugi slični uređaji tokom vožnje često su uzrok zbog kojih vozači skreću pogled s puta i na taj način dovode sebe i druge učesnike u saobraćaju u opasnost. Kako u današnjem vremenu nijedan dan ne može proći bez poziva, poruka, provjeravanja statusa na društvenim mrežama, kompanija “Navdi” došla je na ideju da u jednom uređaju objedini funkcije nekoliko drugih i tržištu ponudi proizvod pod istim imenom.

“Navdi” se bazira na providnom displeju, koji sem prikazivanja važnih informacija, kao što su primljene poruke, dolazeći pozivi, uputstva navigacije i slično, svoj potencijalni uspjeh na tržištu bazira na bezbjednosti, jer vozač dok koristi usluge Navdija može da motri na saobraćaj ispred sebe.

Navdi je kompatibilan sa iOS i Android uređajima, što mu omogućava veliku primjenu, a svoj rad bazira na već instaliranim aplikacijama na vašem telefonu.

Uređaj reaguje na pokrete rukom i glasovne komande, što ga čini lakim i sigurnim za upotrebu tokom vožnje. Navdi se u Americi nudu u okviru promotivne akcije po cijeni od 299 dolara.