Ukoliko imate smartphone, ove aplikacije morate da instalirate

0

Android je na mnogo načina pobjednik u prethodnoj IT godini. Sa inovacijama u dizajnu i nekoliko sjajnih uređaja stekao je nove poklonike, pa trenutno broj aktivnih korisnika Android operativnog sistema iznosi preko jedne milijarde. Za ubjedljivo prvo mjesto u svijetu mobilnih telefona zaslužne su i nove Android aplikacije. Evo nekoliko primjera ovogodišnje sezone.

OVER

Za one koji vole da se igraju fotografijama Over je prava aplikacija. Vašim slikama lako možete dodavati tekst i razne efekte.

AGENT

Agent je koristan multifunkcionalni alat. Funkcije su krajnje raznolike: od štednje baterije, preko utišavanja telefona na sastancima i automatskog slanja poruka kada ste za volanom, sve do blokade dolazećih poziva dok spavate. Ova aplikacija je besplatna i stalno se dopunjuje novim funkcijama.

LOCKET

Kao što i sam naziv govori, Locket je interesantan program aktivan upravo kada je vaš telefon zaključan, odnosno neaktivan. On donosi razne priče sa interneta na vaš lock ekran. Selekcija je bazirana na vašim interesovanjima, a dodatak su lijepe slike koje se mijenjaju u pozadini.

FIRECHAT

Bilo da ste na koncertu ili poslu, FireChat vam dozvoljava da komunicirate sa prijateljima koji se nalaze u vašoj neposrednoj blizini. Glavna prednost FireChata je što za njegovo korišćenje nije potrebno da je lokacija na kojoj se nalazite pokrivena mrežom.

INBOX

Iako je njen prethodnik vjerovatno jedan od najpreglednijih softvera, najnovija Google-ova aplikacija za e-mail teži još lakšoj navigaciji. Pametno grupisanje poruka, podsjetnik na rokove, kao i drugi razni podsjetnici, sve što poslovnom čovjeku treba nalazi se na jednom mjestu.