Stigao novi iOS 11. Možete ga isprobati, ali oprezno

0
Na ovogodišnjoj konferenciji za developere WWDC Apple je skinuo veo s mobilnog operativnog sistema iOS 11 u beta izdanju, nego preuzeti su ga mogli tek developeri. Softver na svoje iUređaje mogu preuzeti svi koji požele učestvovati u otvorenom beta programu, nego možda je bolje čekati jesen i konačno izdanje…

iOS 11 donosi pravo brdo noviteta – bolji multitasking, drag’n’drop funkcionalnost, pretraživač datoteka…sve ono što su korisnici, kako uobičajeni tako i entuzijasti tražili već godinama. Najviše noviteta dobiće tableti iPad, nego od funkcionalnosti će itekako profitirati i iPhonei. Barem oni noviji.

Svijet produktivnosti kao da je konačno otključan na Appleovoj mobilnoj platformi, a to je izazvalo pravo nestrpljenje kod entuzijasta. U pomoć ulazi Apple, otvaranjem pristupa iOS 11 beta programu za bilo koga.

Ono što valja imati na umu prije testiranja dostupne beta verzije je da su stvari još uvijek pune bugova i da postoji mogućnost gubitka podataka s iUređaja. Stoga se toplo preporučuje izvođenje opširnog backupa kojim će se korisnici moći vratiti na staro ako stvari zakažu.