Samsung “ubija” Apple onako kako je Apple “ubijao” Microsoft [Video]

0

Godinama je Apple u svojim reklamama ismijavao Microsoft i njegove korisnike, a danas tu taktiku koristi Samsung i ismijava korisnike Appleovih uređaja.

Jedna od popularnijih i zabavnijih reklamnih kampanja prošle decenije u SAD-u bila je Appleova serija ‘Get a Mac’ reklama koju su u AdWeeku proglasili najboljom oglašivačkom kampanjom prošle decenije.

U njima su prikazane dvije osobe – jedna cool osoba koja je predstavljala Appleov Mac i dosadni poslovni čovjek koji je predstavljao Microsoft i njegove računare – to su bile pametne reklame, ali često i nepošteni napadi na Microsoft i njegove korisnike.

Na Appleovo mjesto kompanije koja se u reklamama “ruga” drugim kompanijama prije dvije godine ‘upao’ je Samsung i počeo objavljivati reklame kojima ismijavaju Apple i njegove korisnike, prenosi Dnevnik.hr.

U njihovim reklamama prikazani su ljubitelji Applea koji čekaju ispred prodavnica kako bi se što prije dokopali novog modela iPhonea, dok prolaznici koriste Samsungove telefone koji već imaju sve opcije (i puno više njih) koje donosi iPhone, uz slogan ‘slijedeća velika stvar već je tu’.

Samsung u reklamama želi poručiti ljudima da ne moraju satima i danima čekati u redovima kako bi kupili Appleov telefon, kada su na tržištu već duže vremena dostupni puno bolji (Samsungovi) telefoni.

“Samsung je zaradio puno bodova na ovakvim reklamama, a većina njih povezana je s negativnom percepcijom Applea”, komentarisao je kreator Samsungove reklame Ken Segall koji je sa Steveom Jobsom radio na Appleovim legendarnim ‘Think Different’ kampanjama.

http://www.youtube.com/embed/DZSBWbnmGrE http://www.youtube.com/embed/nf5-Prx19ZM

 

 

Ostavite komentar