Samsung otkrio sve detalje novog zakrivljenog telefona

0

Galaxy Round će uz LG G Flex zasigurno otvoriti jedan novi smjer, a pitanje je samo kako će tržište to prihvatiti i koji će sve novi ‘zakrivljeni’ gadgeti uskoro stići.

Nakon što su objavljene prve informacije i fotografije Samsungovog telefona sa zakrivljenim ekranom, južnokorejski div je otkrio sve detalje telefona koji otvara jedan sasvim novi smjer u proizvodnji gadgeta.

Galaxy Round1

Uz 5,7-inčni Super AMOLED ekran Full HD rezolucije, Galaxy Round će biti debljine samo 7,9 milimetara uz 154 grama mase. Ranije su najavili Roll Effect mogućnost za pregled raznih obaviještenja samo uz naginjanje uređaja, a sada su rekli i kako će se zakrivljenost moći koristiti i uz multimediju, prenosi 24sata.hr. Dok svira muzika, a ekran je isključen samo će trebati nagnuti uređaj lijevo za prethodnu pjesmu, ili desno za sljedeću. Kod slika ili video sadržaja, nagibom uređaja otvoriće se lista sadržaja u određenom albumu.

Što se tiče memorije, uz 3 GB RAM-a bit će dostupno i 32 GB interne memorije, proširive microSD karticama, kamere su od 13 i 2 megapiksela, a s telefonom dolazi Android 4.3.

Galaxy Round2

Iako bi neko mogao pomisliti da je ovo nešto najčudnije iz Samsunga, imala je južnokorejska kompanija i drugih čudnih kreacija. Galaxy Mega je 6,3-inčni telefon, koji bi se lako mogao nazvati tabletom i teško da će stati u većinu džepova. Na CES-u su prošle godine predstavili S Pebble, koji je bio muzički player vezan uz Galaxy S3, a ove godine stigao je Galaxy S4 Zoom, mobilni koji je lako zamijeniti za nekakav fotoaparat, zahvaljujući njegovom objektivu.

Ostavite komentar