IT REGION: Srbija ima ambiciju da postane evropska “Silikonska Dolina”

0

Srbija mora uložiti veći napor da se ICT tehnologije koriste u reformama zdravstvenog, obrazovnog i drugih sistema, a ta primjena će u mnogome pomoći srpskoj ekonomiji, kazao je državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija, Stefan Lazarević…

“Srpski ICT sektor je visoko kotiran u inostranstvu, i to ne samo regionalno. Tokom nedavne posjete državne delegacije vodećim IT kompanijama u SAD-u, njegova pozicija je dodatno potvrđena”, kazao je Lazarević.

Srbija, kako je naveo, ima veliki potencijal u ovoj sferi, prije svega zbog već postojeće komunikacione infrastrukture, ali i na njoj treba dodatno raditi.

“Naši dalji koraci ka sticanju statusa ”silikonske doline” Evrope, definisani su kroz pet prioriteta – dodatni razvoj infrastrukture, elektronska uprava, edukacija, osiguravanje (pristupa) interneta i zapošljavanje u okviru ICT sektora”, rekao je je Lazarević.

Na pitanje koliko su ministarstva i sami službenici vlade aktivni na društvenim mrežama i na internetu, Lazarević je rekao da su ministri Vlade Srbije u velikoj većini prepoznali značaj društvenih mreža i alata, što je veoma važno, jer se radi o kanalu direktne komunikacije s građanima.

Ostavite komentar