Prvi utisci: Pro Evolution Soccer 2013

1

Konami je za ovu godinu obećao kako će svu pažnju posvetiti gejmpleju, a sudeći po demou za novi PES, definitivno nas nisu slagali.

Probna verzija igre pojavila se za PC, PS3 i Xbox 360 a donijela je četiri reprezentacije (Italija, Portugal, Engleska i Nemačka) kao i 4 brazilska kluba (Santos, Flumingese, Flamengo i Internacional) ali i dva stadiona. Prolazak kroz menije pomalo razočarava jer shvatate da se praktično ništa nije promijenilo, uključujući tu i taktički ekran koji je ostao identičan.

Isto važi i za grafiku i uvode u mečeve koji se IDENTIČNI kao prošle godine, a o katastrofalnom zvuku sa tribina ne vrijedi ni trošiti riječi.

Igra je primjetno usporena, dodato je mnoštvo sjajnih driblinga (kompjuter ih vrlo vješto koristi već na 4. nivou težine), šutevi djeluju ubjedljvije a najvažnija novina je manuelno dodavanje i šut! Držeći L2 taster, direktno određujete snagu i pravac šuta/dodavanja, što u početku deluje zbunjujuće ali zaista, po prvi put daje osjećaj nevjerovatne slobode!

PES 2013 se očekuje na tržištu početkom oktobra

Diskusija1 Comment

Ostavite komentar