Prvi Philipsov 5K monitor

0

MMD, licencirani brend partner za Philips monitore predstavlja novi Philipsov monitor s UltraClear 5K rezolucijom – prvi 5K monitor u postavi Philips monitora. S 14.7 miliona piksela(5,120 x 2,880) novi Philips 275P4VYKEB monitor donosi četiri puta više piksela nego i Quad HD i 50 posto više nego Ultra HD rezolucija.

Novi 27-inčni monitor je opremljen PerfectKolor tehnologijom koja osigurava fabrički kalibrisanu boju preko 99% Adobe RGB i100% sRGB zadanog prostora i preko milijardu boja, poručuje proizvođač. S 10-bitnom podrškom boje, novi monitor može istovremeno prikazati više od milijardu boja s finim nijansama koje ne razaznaje ljudsko oko, a zahvaljujući 12-bitnoj unutrašnjoj obradi boje su glatke i prirodne bez gradacija ili vidljivih prijelaza.

5K rezolucija na ovom monitoru donosi dodatnih 1000 piskela horizontalno i 700 vertikalno na odnosu na 4K monitore, kreirajući tako dodatni prostor za rad. To najčešće čini drugi ekran nepotrebnim, te pospješuje učinkovitost jer omogućuje korisnicima da ne prebacuju stalno pogled s jednog ekrana na drugi.

S naprednom PLS tehnologijom, ovaj monitor dolazi i sa širokim uglom gledanja od 178° što osigurava jasne i oštre slike iz bilo kojeg kuta gledanja. Ekran sadrži i Flicker-FREE tehnologiju koja održava oči odmornima čak i nakon dužeg vremena provedenog za računarom.