Pogledajte 10 trendova koji će obilježiti 2015. godinu

0

Za kraj godine Ericsson ConsumerLab pripremio je četvrto izdanje svog izvještaja o trendovima, u kojem je predstavio najnovije potrošačke trendove za 2015. godinu.

Izvještaj pokazuje da potrošači žele da tehnologija i povezanost budu integrisani u sve aspekte svakodnevnog života – od ogledala u kupatilu, trotoara do bočica za ljekove. Saznanja iznijeta u izvještaju „10 najnovijih potrošačkih trendova za 2015. godinu“ rezultat su Ericssonovog globalnog istraživačkog programa, u kojem su učestvovali vlasnici pametnih telefona starosti od 15 do 69 godina.

Ovo su 10 najnovijih potrošačkih trendova za 2015. godinu.

1. Strimovana budućnost

Korisnici sve više žele jednostavne usluge koje se aktiviraju na zahtjev i omogućavaju pristup video sadržaju sa više različitih uređaja. Očekuje se da će 2015. biti istorijska godina, jer će na nedjeljno više ljudi gledati strimovan video nego emitovani televizijski program, prenosi Mondo.

2. Pametne kuće

Potrošači pokazuju veliko interesovanje za kućne senzore, koji ih upozoravaju na probleme sa vodom i strujom, ili dolazak i odlazak članova porodice.

3. Dijeljenje misli

Većina vlasnika pametnih telefona bi voljela da koristi uređaje pomoću kojih bi komunicirali sa drugima direktno putem misli – za šta smatraju da će biti uobičajeno do 2020. godine.

4. Pametni građani

Kako nas internet čini informisanim, mi donosimo sve bolje odluke. Potrošači vjeruju da će mape koje prikazuju gustinu saobraćaja, aplikacije za poređenje potrošnje energije i uređaji za provjeru kvaliteta vode u stvarnom vremenu, biti uobičajeni do 2020. godine.

5. Ekonomija dijeljenja

Polovina intervjuisanih vlasnika pametnih telefona otvorena je za ideju izdavanja svojih slobodnih soba, ličnih kućnih aparata i druge opreme putem interneta i aplikacija, kako bi uštedjeli novac.

6. Digitalni novčanik

Ćak 48 odsto vlasnika pametnih telefona bi radije koristilo svoj telefon za plaćanje robe i usluga. Njih 80 odsto vjeruje da će pametni telefoni zamijeniti njihov novčanik do 2020. godine

7. Lični podaci

Oko 47 odsto vlasnika pametnih telefona bi voljelo da bude u mogućnosti da plaća elektronskim putem, bez automatskog transfera ličnih podataka. 56 odsto vlasnika pametnih telefona bi željelo da svi vidovi komunikacije putem interneta budu šifrovani.

8. Duži život

Vjeruje se da bi aplikacije koje pomažu pri džogiranju, mjerači pulsa i tanjiri koji mjere količinu hrane na njima, mogli da produže naše živote, čak, i do dvije godine po aplikaciji.

9. Kućni roboti

Potrošači podržavaju ideju posjedovanja kućnih robota koji bi mogli da pomognu u svakodnevnim kućnim poslovima. Njih 64 odsto vjeruje da će ovo biti uobičajeno u domaćinstvima do 2020. godine.

10. Djeca povezuju sve

Oko 46 odsto vlasnika pametnih telefona vjeruje da će današnja deca, kada odrastu, očekivati da svi objekti budu povezani.