Ovo je Motorola X [Foto]

0

Napokon je poznato kada će Motorola otkriti dugoočekivani Moto X – prvi smartphone za koji se vjeruje da je dizajniran od samog početka do kraja pod novim vlasnikom Googleom. Moto X će zvanično biti predstavljen 1. avgusta, a u međuvremenu na internetu su se pojavile i zvanične fotografije uređaja.

Na prvi pogled ne vidi se ništa što bi moglo da bude revolucionarno, iako je vidljiv Moto X znak na zaobljenoj zadnjoj strani smartfona, dok slika na ekranu može biti nagovještaj svih opcija o prilagođavanju Androida od strane korisnika.

Kada je hardver u pitanju, dosadašnje glasine nisu nagovještavale nikakve impresivne performanse, ali inovacije poput stalno aktivnog glasovnog asistenta tipa Google Now mogle bi da budu zanimljive.

motox_512x460

Ako je vjerovati glasinama, u pitanju je uređaj koji će raditi na Androidu 4.2.2 i koji će posjedovati 2GB RAM-a, dual core 1.7GHz MSM8960 Pro procesor i 16GB prostora za skladištenje informacija.

Za sve one koji se plaše da dual core procesor neće biti u stanju da izađe u susret svim njihovim potrebama, pojedini benchmark testovi pokazali su da je uređaj bio bolji od Galaxyja S4 i modela HTC One.

Motorola X će posjedovati i kameru od 10 megapiksela kao i HD display rezolucije 1196 x 720p.

Ostavite komentar