NOVI ANDROID IMA SJAJNU FUNKCIJU: Pogledajte šta je promijenjeno! [Video]

0

Novi Android M će se pojaviti na jesen ove godine i donijeće brojna poboljšanja u sigurnosti i performansama. Pored toga, Google će predstaviti još jednu novu opciju koju do sada nismo imali prilike da koristimo.

Google je predstavio Android M na svojoj I/O konferenciji, a u novoj verziji čuvenog operativnog sistema krije se opcija Now on Tap koja je jedna od najboljih do sada.

Naime, riječ je o funkciji koja će unutar svih aplikacija automatski pokrenuti Google pretragu, a Android će nakon toga sam prepoznati šta je na ekranu, pa će ponuditi rezultate shodno tome.

Još jedna od prednosti Now on Tap opcije je to što rezultati pretrage neće biti samo dosadni linkovi, već Now kartice koje će u sebi imati podatke i razne druge funkcije. Now on Tap funkcija će se pokretati kada korisnik drži home dugme.

Primjera radi, u čet aplikaciji u kojoj se pominje glumica Ana Kendrik i film Pitch Perfect 2, držanje home dugmeta izbaciće kartice koje imaju veze sa ova dva pojma. Korisnici takođe mogu da postavljaju pitanja koristeći “Ok Google” komandu.

Now on Tap funkcija će zapravo cio vaš telefon povezati sa Google pretragom, pa bukvalno možete pretraživati sve i svašta u svakom trenutku.

Pogledajte kako će izgledati ova funkcija: