Ništa od brisanja: Aplikacije u iOS 10 moći ćete samo sakriti

0

Aplikacije koje dolaze predinstalirane s iOS uređajima moći će se obrisati, ali samo prividno. One se neće vidjeti na uređaju, ali i dalje će zauzimati memoriju vašeg iPhonea.

Nakon što je Apple najavio novi iOS 10, vijest koja je mnoge korisnike razveselila je bila mogućnost da će moći da obrišu neke aplikacije koje dolaze s Appleovim uređajima. No, kako se čini to neće biti tako. Craig Federighi iz Applea pojasnio je kako će korisnici njih moći da sakriju, ali ne i da obrišu iz memorije.

Aplikacije ćemo moći “obrisati” kao i svaku drugu, no nakon klika na x, aplikaciju samo nećemo vidjeti na telefonu, no ona će i dalje zauzimati prostor. Što je prilično loša vijest za one koji imaju iPhone sa samo 16 GB memorije.

To uklanjanje aplikacija će donijeti i gubitak nekih funkcija pa vam tako Siri neće moći dodati događaj u kalendar, ali će vam ponuditi opciju da vratite aplikaciju. No, dobra vijest u svemu je što će Apple moći uskoro lakše i češće slati ažuriranja tih aplikacija jer neće više biti dio samog sistema.