Nevjerovatno: Pogledajte kako izgleda život u virtuelnoj stvarnosti [Video]

0

Film Sight uspješno se bavi proširenom stvarnošću (augmented reality) komentarišući ovu tehnologiju i njen mogući uticaj na ljude. Obavezno pogledati!

U kratkom futurističkom filmu koji su snimili Eran May-raz i Daniel Lazo, vidjeti ćete sjajan prikaz što znači živjeti u virtuelnoj stvarnosti, gdje je sve – od umjetničkih djela koja vise na zidovima do reakcija na spoj muškarca i žene koji sjede za stolom – prikazano u kontaktnim sočivima.

Ovaj film dio je njihovog završnog rada na akademiji Bezaleal u Jerusalimu. Visoka produkcijska vrijednost ovog kratkog HD (high definition) filma svidjela se mnogima.

Na početku filma upoznajemo se s glavnim linkom Patrickom, koji leži na podu u svom gotovo praznom stanu i igra igru koju samo on može vidjeti budući da mu je projektovana na kontaktna sočiva.

U idućem koraku slijedimo ga u kuhinju, gdje osvaja bodove ravnomjerno režući krastavce u virtuelno realnoj verziji igre Fruit Ninja.

Ovaj sedmominutni film pokazat će vam koliko kompliovana može biti virtuelna stvarnost. Posebno je to vidljivo dok gledamo Patricka kako pokušava uspostaviti odnos s djevojkom Daphne u stvarnom svijetu, prenosi Net.hr.

Cijeli film pokazuje kako smo premješteni iz ugodnog računarskog poboljšanog okruženja u znatno komplikovaniju i mračniju stvarnost.

Ovaj video pokazati će vam kako će to izgledati kad aplikacije i mobilni telefoni ne budu samo obični uređaji koje nosimo sa sobom, nego kad budu ugrađeni u naša tijela, umove i kulturu.

Što se tada događa, pogledajte u ovom izvrsnom videu:

[youtube]http://youtu.be/lK_cdkpazjI[/youtube]

Ostavite komentar