Neki vlasnici iPhonea 6 Plus imaju problema s kamerom [Video]

0

Čini se da dio pametnih telefona iPhone 6 Plus ima hardverski problem, vezan za modul za optičku stabilizaciju slike. Problem je takav da je uređaj po svemu sudeći nužno zamijeniti za drugi u Apple trgovinama.

Zbog tog problema, koji se po navodima nekoliko korisnika pojavio bez posebnog razloga, nije više moguće snimati video ili foto materijal jer on ostaje zamućen. Optička stabilizacija slike djeluje tako da pokušava kretnjama kompenzovati vibracije koje korisnik rukama i kretnjama prenosi na uređaj, a kako bi se snimio stabilizovani video ili fotografije u uslovima lošeg osvjetljenja.

Ipak, čini se da OIS sistem kod uređaja s problemom radi ‘pretjerano’ (uz zvuk koji se može čuti unutar uređaja), a resetovanje uređaja nije od pomoći. Problem se javlja nezavisno od toga koristi li se Camera app ili neko drugo rješenje. Neki vlasnici uređaja su odmah po posjeti Apple trgovinama dobili zamjenu uređaja, a dio navodi kako su im zaposleni rekli da je došlo do greške u proizvodnoj seriji iPhonea 6 Plus.

Kompanija se za sada nije službeno oglašavala o problemu, nego jasno je da je riječ o vrlo malom broju problematičnih jedinica.