Microsoft isprozivao Google (video)

0

Ukoliko redovno koristite Chrom veb pregledač na svom laptop računaru, sigurno ste već upoznati sa činjenicom da on ne utiče baš najbolje na trajanje baterije.

Google je prethodno obećao da će riješiti problem, ali ažuriranja koja su se do sad pojavljivala nisu uspijevala da se izbore sa ovim problemom

Prvi test je sproveden u laboratorijskim uslovima, i mjerio je „ponašanje“ pregledača pri otvaranju popularnih sajtova, dok je drugi test mjerio vrijeme koliko dugo HD live striming može da potraje.

Očekivano, Chrome je usieo da radi 4 sata i 19 minuta na video striming testu. Poređenja radi, Microsoft Edge pregledač radio je ukupno 7 sati i 22 minuta.

Prvi test, koji je sproveden u laboratorijskim uslovima pokazao je da Chrome, Opera i Firefox koriste više energije od Edge pregledača prilikom otvaranja sajtova, listanja stranica, gledanja video sadržaja i otvaranja novih tabova.

Microsoft želi ovim da privuče korisnike kako bi počeli u što većem broju da koriste Edge pregledač. Međutim, iako troši manje električne energije, nedostaju mu neke opcije koje drugi veb pregledači nude. Anniversay ažuriranjem, ova kompanija obećava još bolje performanse pregledača, piše The Verge.