LAP TOP ZA GAMERE: Asus predstavio Republic of Gamers

0

ASUS je najavio ROG G750 notebook iz G serije, koji omogućava napredne performanse za ljubitelje PC igara. Koristi Intel Core i7 procesor četvrte generacije i NVIDIA GeForce grafički čip iz GTX 700M serije, plus najnovije standarde za povezivanje.

Za najbolje hlađenje, G750 ima moćan rear-venting dual ispušni sistem baziran na uspješnom dizajnu iz prethodnih G serija notebook računala. Poboljšan audio izlaz potiče od uključivanja ASUS SonicMaster tehnologije sa ROG AudioWizard podešavanjem zvuka, koji je posebno dizajniran za ROG gaming notebook.

Napredna snaga igranja i najbrža mreža

G750 pruža potpune desktop replacement performanse upakirane u elegantan oblik notebook računala uz pomoć novog Intel Core i7 procesora četvrte generacije koji ubrzava rad sistema i osigurava gladak multitasking i multimediju uz poboljšanu energetsku učinkovitost. Zahvaljujući Full HD grafici na ultra postavkama, igrači će uživati u snazi diskretnih NVIDIA grafičkih procesora iz GeForce GTX 700M serije s 4 GB GDDR5 video memorije.

computers-asus_00268811

Intel Thunderbolt povezivost je uključena, nudeći jedan port koji može prenijeti video i podatke brzinom do 10Gbit / s (ili dvostruku propusnost USB 3.0) s maksimalnih šest kompatibilnih uređaja daisy-chained to it. G750 podržava različite konfiguracije za pohranu, s dual hard diskovima (kapaciteta 1 TB ili 1.5 TB) koristeći SATA 6 Gbit / s sučelje, u paru sa 256 GB SSD-om, koji omogućava brži ukupan učinak uz Windows 8. Podržan je i RAID 0, čime je kompletiran skladišni sistem namijenjen gamerima.

Dizajn fokusiran na gejmere

ROG G serija ima tradiciju predusretljivog dizajna koji osigurava udobnost pri dugim igračkim sesijama, a na G750 to se odnosi i na zakošenu površinu tastature čiji je ugao podešen prema najnižoj nagibu zgloba. Tastatura dizajnirana za gamere je pune veličine, uz veliki hod tastera i jednostavnim direktnim klasterima koji omogućavaju da pokreti u igri djeluju prirodnije. Oslonac za zglob je napravljen od izdržljivih materijala koji su ugodni na dodir u svakom trenutku, dok veliki i osjetljiv multi-point touchpad koristi Scissor-feet dugmad za dugoročnu izdržljivost i preciznost.

Asus ROG G750 je sada dostupan širom svijeta po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od US $ 1399. Cijene variraju zavisno od teritorija.

Ostavite komentar