Koje servise i mogućnosti koristimo najviše na pametnim telefonima

0

Svakodnevno u prostranstvima interneta osvane neka statistika vezana uz svijet mobilnih uređaja. Upravo smo naletjeli na jednu vizualnu prezentaciju punu informacija i podataka o korisničkim navikama upotrebe pametnih telefona. Možda se i vi možete naći negdje u ovoj statistici.

Infografika o navikama korišćenja pametnih telefona je nastala od strane Oxygen8 grupe, globalnogprovajdera integrisanih mobilnih rješenja s kancelarijama u deset zemalja, i djelovanjem u više od 20 zemalja. Temelji se na analizi odgovora na pitanja iz ankete provedene među njihovim kupcima.

Prema istraživanju njihovi kupci koriste dnevno pametne telefone oko 11,1 minuta za komunikaciju e-poštom, 10,2 minuta za pisanje tekstualnih poruka te za gledanje TV programa i filmova  9,39 minuta. Zanimljivo je da njih 71% najčešće koristi uređaj za telefoniju dok čak 74 % za snimanje fotografija na dnevnoj bazi. Među ostalim mogućnostima 64 % njih navodi da koriste uređaj kao alarm i 39 % za pisanje dnevnika. Eto, to je samo dio detalja koje smo saznali iz infografike. Ostale podatke koje se odnose na korisničke navike upotrebe pametnih telefona za kupovinu, novčane transakcije, surfovanje Internetom, društvene mreže, igranje igara ili slušanje muzike možete potražiti detalni pregledom u infografiku koja slijedi ( možete je pogledati u punoj rezoluciji na ovom  linku)

Infografika o najkorištenijim mogućnostima pametnih telefona među jednim dijelom populacije  -infografika