HTC planira da predstavi “nosivi” uređaj, vjerovatno smartwatch

0

U najnovijem intervjuu za Bloobmerg Cher Wang, prva dama HTC-a, najavila je da će i HTC do kraja godine predstaviti neki od nosivih uređaja. Ovo se poklapa sa izjavama Petera Choua iz oktobra prošle godine i nadamo se da ćemo što prije vidjeti šta HTC ima na umu.

U posljednje vrijeme se čini da svi žele da se uključe u tržište nosivih uređaja. Dovoljno je samo baciti pogled na prošlomjesečni CES sajam gdje smo vidjeli gotovo svakog proizvođača kako predstavlja nešto vezano za ovaj najnoviji tehnološki trend. Ako se ostvare riječi zvaničnika HTC-a, moguće je da ćemo uskoro vidjeti i njihov smartwatch ili neki drugi nosivi uređaj.

U HTC-u se nadaju da bi im možda baš ovaj potez, kao i nadograđena verzija One telefona, mogli posle dvije godine zaredom konačno donjeti pozitivni finansijski balans.

Wang je pomenula i da će se u 2014. godini okrenuti drugačijem prisutpu marketingu, priznavši da u prošlosti nisu dovoljno obraćali pažnju na reklamiranje proizvoda. Sredinom prošle godine jesu potpisali ugovor vrijedan 12 miliona dolara sa zvezdom filmova o Iron Man-u Robertom Downey Juniorom i nadamo se da će u ovoj godini naći način da bolje iskoriste njegove talente.