Google tajno najavio novi Android?

0

Prije zvanične najave  nove verzije Androida, 4.4 KitKat-a, internet je bio pretrpan nagađanjima o tome šta će novi operativni sistem da donese i kada će to da se desi. Čini se kao da Google želi da postigne isti efekat i sa Androidom 5.0. Kompanija je na svom Twitter nalogu postavila fotografiju, sa ciljem da promoviše Svjetsko prvenstvo u fudbalu, ali na slikama se takođe nalazi i nešto što bi moglo da bude najava novog OS-a.

U gornjem desnom uglu svakog od Nexus 5 uređaja sat pokazuje 5:00. Još od verzije 2.3, Google je koristio sat kao pokazatelj da je nova verzija Androida na putu. Tako je na primjer Galaxy Nexus pokazivao 4:00 (Ice Cream Sandwich 4.0 verzija), Nexus 4 je imao 4:20 (JellyBean 4.2 verzija), a trenutno dostupni Nexus uređaji pokazuju 4:40 (KitKat 4.4 verzija).

Google-Najavio-novi-Android1

Informacije koje su procurele prije određenog vremena ukazuju na to da Google ima u planu da Android, Chrome i Search još više međusobno približi u verziji 5.0.

Što se tiče imena, novi Android je trenutno poznat pod imenom Lollipop, ali se ne zna da li će se tako zvati i kada se zvanično pojavi. Google će novu verziju operativnog sistema najvhjerovatnije predstaviti na predstojećoj I/O konferenciji, 25. i 26. juna u San Francisku.