Google+ dobio svoje dugme za dijeljenje sadržaja

0

Povrh nove Drive usluge i redizajniranog izgleda Gmaila, Google je ovih dana uveo još jednu novu funkcionalnost namjenjenu korisnicima svoje društvene mreže.
Osim što mogu ocjeniti sadržaj neke stranice pomoću “+1” dugmeta, članovi Google+ mreže mogu od sada lakše među sobom dijeliti linkove na stranice i drugi sadržaj koji im se sviđa.

Administratori web stranica sada imaju mogućnost da na svoje stranice postave “Google+ Share” dugme, preko kojeg korisnici mogu direktno povezati sadržaj sa društvenom mrežom, piše Mashable.

“Kada posjetioci nađu nešto zanimljivo na nekoj stranici, mogu da izraze svoju podršku ili naklonost uz pomoć “+1” dugmeta. Međutim, ponekad žele takav sadržaj odmah da podjele sa svojim prijateljima. Od sada “Google+ Share” dugme omogućava upravo to”, pojasnio je na svojem blogu product manager Google+ mreže Rick Borovoy.

Kada posjetioci kliknu na dugme, imaju mogućnost dijeljenja neke stranice sa određenim ljudima ili krugovima svojih prijatelja. Slično kao i “+1” dugme, “Google+ Share” ima crveni font na svjetloj podlozi, a nakon što korisnik klikne na njega, boja fonta i podloge se zamjene.

Korisnici mogu da koriste dugme da bi neki sadržaj podijelili više puta ili u različitom kontekstu. Ako ga želite ugraditi na svoju stranicu, kod je dostupan na Google-ovoj stranici za developere.

Izvor:Itvesti

Ostavite komentar