Facebook opet najavljuje nekoliko promjena!

0

Facebook je najavio promjene podešavanja privatnosti. Kako piše The Washington Post, vodeća društvena mreža uvestiće nove funkcije koje će korisnicima pomoći da lakše razumiju na koji način i s kime dijele određeni sadržaj. Neke promjene su se već počele uvoditi, a ostale bi se trebale pojaviti u nadolazećim nedjeljama, kaže Michael Novak, product menadžer u Facebooku.

“Neki ljudi imaju osjećaj kako su se opcije privatnosti na Facebooku previše mijenjale u prošlosti”, kaže Novak za The Washington Post. “O privatnosti sada razmišljamo ne samo kao o seriji kontrola ili podešavanja, nego kao o seriji iskustava koja će pomoći ljudima da se osjećaju ugodnije”, dodaje.

Što zapravo donose nova podešavanja privatnosti? Među ostalim, kod objavljivanja sadržaja korisnicima će se pojaviti padajući meni s opcijama privatnosti, uz pojašnjenja što one zapravo znače. Takođe, velike naslovne fotografije koje su dosad bile javne, dobiće mogućnost da budu privatne, a korisnicima će takođe, u obliku posebnih obaviještenja, biti jasnije tko vidi njihov sadržaj nakon što ga neko od njihovih prijatelja podijeli dalje, prenosi Poslovni.