DOMAĆA IGRICA: Trgovina i pljačka na moru u igrici Indie Pirates [VIDEO]

0

WildBeautySoftware, nezavisni razvojni tim iz Crne Gore, je objavio video prvog ostrva u svojoj simulaciji pomorske trgovine i kontrolisanja piratske družine, Indie Pirates: The Game.

Ovaj video prikazuje samo djelić onoga na čemu razvojni tim trenutno radi – naime, oni tvrde da su do sada završili osnovne sisteme za kretanje, pecanje, borbu između brodova i slično. Štaviše, pored malog ostrva predstavljenog u video-klipu, završena su i brojna druga, koja pretežno pripadaju engleskoj koloniji.

Gameplay će se zasnivati na postepenom napredovanju od običnog pirata s prostim brodom do sile koja je u stanju osvajati ostrva i uspostavljati trgovačke rute.

Ekonomski sistem će vam omogućavati da presretate tuđe trgovačke brodove i time smanjite ili povećate cijenu određenih sirovina i proizvoda na pojedinim ostrvima. Igrica bi trebala sadržavati preko 20 glavnih ostrva koji će predstavljati osnov za kontrolisanje kolonija, takođe i veći broj manjih ostrva.

Dalje, na raspolaganju ćemo imati oko 25 vrsta brodova, kompleksan sistem ribolova sa različitim cijenama različitih vrsta riba, te diplomaciju za ulazak u rat.

Da domaći tim zna šta radi, pokazuje i činjenica da su od preko 6000 igrica izabrani u Top 100 “‘Indie of the year”WildBeautySoftware je nastao nakon raspada GreatStarGamesa.

Indie Pirates: The Game je još uvijek u ranoj fazi izrade, pa datum izlaska nije poznati. Najavljeno je da će izaći za PC, Mac i Linux, s mogućnošću portanja na Android i IOS.

Indiedb stranicu Indie Pirates-a sa screenshotovima i dodatnim informacijama možete posjetiti ovdje. Autori informacije o igrici i slike iz nje objavljuju i na svojoj Facebook stranici.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ADPRuq64RqM[/youtube]

Ostavite komentar