Da li Facebook pomaže vašem biznisu?

0

Da li Facebook pomaže vašem biznisu i prodaji?

Ovo je pitanje koje često postavljaju preduzetnici koji se bave online trgovinom, a na koje i Facebook pokušava da da odgovor.

Facebook  je odlučio da napravi aplikaciju koja će pomoći svima koji se oglašavaju na ovoj društvenoj mreži da prate efekte reklamiranja na svoj posao.

Do sada su oglašavači mogli imati samo podatke o broju klikova na njihovu reklamu ili broju aplikacija koje su skinute sa interneta zahvaljujući reklami na Facebook-u.

Međutim, oni nikada nisu mogli dobiti tačan podatak koliko je svaki klik na reklamu bio u ubjedljiv i efikasan da natjera kupca da kupi robu od njih.

Nova aplikacija se zove Ads Manager i pomaže prodavcima tako što za njih nalazi jedinstven dio koda koji povezuje reklamu na Facebook-u sa sajtom.

Reklama na Facebook-u je preko jedinstvenog dijela koda povezana sa sajtom oglašavača tj. dijelom sajta koji potvrđuje da je prodaja realizovana- kao kada vam se zahvale na pretplati za online novine ili kada ste završili sa porudžbinom robe.

Aplikacija će zvanično biti lansirana krajem mjeseca i omogući će oglašivačima da uporede da li je za njih reklamiranje preko Facebook-a isplativije u odnosu na neke druge vidove online reklamiranja.

 

Ostavite komentar