Audi predstavio biciklo koje se dostiže brzinu od 80 km/h

0

Kada se voze ulicama biciklisti se ne trebaju brinuti da bi ih mogao snimit radar, ali se to sada mijenja nakon što je kompanija Audi predstavila konceptni električni bicikl e-bike Worthersee, koji može dostići brzinu od 80 km/h.

Ovo biciklo ima veliki djelova koji rade umjesto čovjeka ukoliko on to želi.  Ukoliko se biciklista umori, on onda može pokrenuti motor pomoću kojeg biciklo dostiže nevjerovatnih  80 km/h.

Biciklista može birati modove, a to znači da može odabrati da sam pokreće bicikl pedalanjem, da okreće pedale uz asistenciju motora ili da se kreće samo pomoću motora.

Koristeći električni motor ovo biciklo  može preći od 50 do 70 km.  Snaga se može kontrolisati putem ekrana koji je napravljen u touch screen tehnologiji i koji je naravno povezan sa kompjuterom.  Biciklista se može povezati na kompjuter bicikla čak i preko svog mobilnog uređaja.

 Oni koji vole praviti trikove, svoje egzibicije mogu snimiti pomoću kamere montirane u kacigu. Takođe, moguće je i prenos  uživo putem interneta.  Svoja avanture biciklista može snimiti i podijeliti ih sa drugim biciklistima. Svaki uspješan trik se nagrađuje bodovima, a što je biciklist uspješniji, dobija i veće izazove. Svi rezultati se sabiraju i na taj način se kreira tabela.

Na ekranu se pojavljuju i izvještaji sa društvene mreže Facebook.  Prilikom izvođenja trikova i vožnje na zadnjem točku, elektronski sistem kontrole uveliko pomaže biciklisti. Tu su i neki modovi načina vožnje, a jedan od njih je i da prilikom rada električnog motora naginjanje naprijed znači ubrzavanje, a nazad usporavanje.

Dizajneri iz Audija su rekli da je ova njihova kreacija, ovo izuzetno biciklo jedno od njihovih najboljih proizvoda  jer je izuzetno precizno i funkcionalno, gotovoa kao sportska mašina.

Ostavite komentar