5 najboljih smartphonea koje trenutno možete da kupite

0

Tržište mobilnih telefona prepuno je različitih modela smartphonea. Da bi vam olakšao nedoumice prilikom kupovine, magazin Business Insider odlučio je da izbor suzi na 5 najboljih modela.

5. One plus 3T

Iako je generalno nešto sporiji od iPhonea 7 jer sadrži procesor starije generacije, ovaj telefon funksioniše sasvim solidno za 450 dolara, koliko trenutno košta.

4. LG G6

Riječ je o mobilnom telefonu čiji dizajn predstavlja spoj Appleovih i Samsungovih uređaja, sa karakteristikama premijum modela, prenosi b92. LG G6 je otporan na vodu i ima izdužen ekran, a posjeduje čak i dvostruku kameru na zadnjoj strani. Cijena ovog smartphonea iznosi 499 dolara, što je znatno niže u odnosu na flegšip modele drugih kompanija.

3. Samsung Galaxy S8 i S8+

Riječ je o telefonu sa trenutno najboljim dizajnom na tržištu. Njegov hardver je prepun inovacija, poput “infinity” ekrana koji se proteže od ivice do ivice i skenera za prepoznavanje dužice oka, mada bi trebalo još poraditi na novom Android operativnom sistemu.

2. iPhone 7 i 7 Plus

Odavno je poznato da je Appleov jedinstveni ekosistem jedna od najvećih prednosti iPhone uređaja, a hardver ovaj put dolazi sa pojedinim hardverskim poboljšanjima, kao što je kamera sa dvostrukim sočivom.

1. Google Pixel i Pixel XL

Za razliku od S8, Pixel funkcioniše na “čistom” Androidu, što znači da je ovaj operativni sistem brz i vrlo jednostavan za upotrebu, a dolazi bez bespotrebnih aplikacija, predinstaliranih od strane proizvođača ili provajdera. Googleov uređaj takođe posjeduje trenutno najbolju kameru na svijetu.